Ne válasszon kapunyitót, amíg nem olvast ezt az oldalt!  
Kapunyitó - Segítünk a kapunyitó választásban
 
Holhós Kapu - Biztos választás a hosszútávra tervezőknek!
 
   
 

Ezt az oldalt csakis azért állítottuk össze, hogy segítsünk Önnek megtalálni a lehető legjobb megoldást a kapunyitó témakörben, legyen szó egyszárnyú, kétszárnyú vagy tolókapuról. A következőkben összefoglalom, mit érdemes tudni a kapunyitók előkészítéséről, utána pedig Ön választ, melyik típusról szeretne többet megtudni!

Kapunyitó motoros, elektromos szettek

 

 
 

Üdvözlöm Önt, Holhós Attila vagyok a http://www.holhoskapu.hu/kapunyito/ weboldal tulajdonosa és a következőkben én fogom Önt segíteni abban, hogy a valóban megfelelő döntést hozza meg hosszútávra.

 
 

Ha már tudja, hogy mire van szüksége:

 
 
Egyszárnyú kapunyitó abbaTolókapunyitó automatikaabba Kétszárnyú kapunyitó
 
 

A kapunyitó előkészítése

 
 

Alapesetben minden kapunyitót bizonyos biztonsági eszközökkel szabad csak felszerelni. Ezt biztonsági csomagnak hívjuk és tartalmaz egy darab infrasorompó párt valamint egy visszajelző villogó lámpát. Az infrasorompónak záráskor van elsősorban szerepe. Egy szemmel láthatatlan folytonos sugár, amit ha megszakítunk - mert ott áll az autó, vagy átszaladt valaki a kapun - akkor a kapunyitó megáll. Ez nagyon fontos biztonsági eszköz, enélkül semmilyen körülmények között nem szabad kapunyitót felszerelni! A visszajelző lámpa a kapunyitó működése közben villog, ezzel jelzi már távolról, hogy működésbe lépett.

 
 

A legtöbb kapunyitó automatika 230V feszültségről működik, ezért minden esetben úgy kell előkészíteni a kaput, hogy a közvetlen közelében legyen ez a feszültség, valamelyik oldalon. (Ha lehet úgy oldjuk meg hogy ugyanezen a szálon lehessen 24 vagy 12V is.)

 
 

Az infrasorompót a pillér két oldalára szereljük,ezért mindenképpen fontos a kapu két pillérét kábelcsatornával (gégecsővel) összekötni. Sok felesleges munkától kímélhetjük meg magunkat, ha a szükséges kábeleket (230V és az infrasorompónak 4x0.22 biztonságtechnikai kábel) előre be is húzzuk, mindkét oldalon jókora ráhagyással.

 
 

Milyen kapunyitóra van szükségem?

 
 
  Kapunyitó - Egyes automatika

Egyszárnyú kapunyitók. Akkor jó választás, ha a kapu valóban egyetlen szárnyként mozog és megfelelően stabil mind a forgáspont, mint a pillér. A vezérlés minden esetben a motoroldalon helyezkedik el, ide kell kivezetni a 230V-ot, a másik oldalra csak az infrasorompót.

 
     
  Kapunyitó - Kettes automatika

Kétszárnyú kapunyitók. Az egyik leggyakoribb fajta kapu. A vezérlés változtatható, hogy melyik oldalon helyezzük el, általában ahol több hely van, oda célszerű a 230V-ot kivezetni. A másik oldalra mind a 230Vos kábelt mind az infrasorompó kábelt célszerű kivezetni.

 
     
  Kapunyitó - tolókapu

Tolókapu automatikák. A tolókapunál ugyanúgy mint az egyszárnyi kapunyitónál, csak a motor oldalra szükséges kivezetni a 230Vot, az infrasorompót kábelét mindkettőre. A motor adott helyen lehet csak, így a kábeleket oda szükséges kivezetni.

 
   

Tolókapu nyitó automatikák

 
 
     
 

Amit a kapunyitókkal kapcsolatban érdemes átgondolni

 
 

Az általunk szerelt kapunyitókat lassan 15 éve telepítjük és szervízeljük. Ezalatt sokminden kiderül az automatikákról és úgy gondolom mostanra olyan megbízható kapunyitókat telepítünk, hogy a hoszú távra tervezőknek felkiáltás nem csak légből kapott dolog.

 
 

Sok olyan kapunyitó tulajdonossal beszélek, aki használta a kapunyitóját, de amikor alkatrészt -távkapcsolót- keresett hozzá, már nem tudtak neki adni, mert vagy nem volt már a termék Magyarországon vagy nem tudtak ilyen alkatrészt hozni. Éppen ezért ezeknek a kapunyitóknak a szervízelése is nehézkes, sőt gyakran a teljes berendezés cseréjéhez vezet.

 
 

Szeretném Önt biztosítani arról, hogy az általunk javasolt kapunyitóknál ez nem fordulhat elő!

 
 
Egyszárnyú kapunyitó választás abbaTolókapu kapunyitó választásabba Kétszárnyú kapunyitó választás
 
 

A fenti képekre kattintva az egyes kapunyitók adatlapjához jut. Köszönöm, hogy végigolvasta az általunk készített oldalt és remélem Önnek is segíthetünk találni egy megfelelő kapunyitót.

 
 
Holhós és Társa Kaputechnika Kft. 2008 - Minden jog fenntartva
 

Holhós Kapu - Kapunyitók hosszútávra tervezőknek!

Garázskapuk